a Hanks i tak nie miał co ratować, przecież to nie jest mega gigant aktor, żeby z najwiekszej kiły zrobić majstersztyk
Może i nie jest mega gigant aktorem, ale np w "Forrest Gump" zagrał świetnie, i mimo że oczywiście książka była dużo lepsza, to film nie był zły i obejrzałem go z przyjemnością
Missb. napisał/a:
I pewnie dlatego film wydał mi się taki spoko, bo mnie trzymał w napięciu i zaskoczył później; p. Za to z racji kolejności i znajomości fabuły książka mnie nudziła i ostatnich kilku stron nie doczytałam...
Dlatego zawsze zanim zabiorę się za ekranizację jakiejś książki, wolę najpierw przeczytać ;D
_________________ jestem w kropce.......................zgadnij w której.
Wysłany: 2010-05-14, 11:41
jutro na tvn7 o 23:25 znów kiss kiss bang bang (komedia kryminalna)
_________________ posłuchaj, chodź ze mną, chociaż zupełnie nie wiem dokąd. chodź ze mną, by sens nadać życia krokom. ze mną ku słońcu, może gdzieś nad przepaść ze mną,
po szczęście albo po szaleństwo w ciemność ze mną.
Wysłany: 2010-05-14, 12:37
ok, o ile będę miała dostęp do internetu!
_________________ posłuchaj, chodź ze mną, chociaż zupełnie nie wiem dokąd. chodź ze mną, by sens nadać życia krokom. ze mną ku słońcu, może gdzieś nad przepaść ze mną,
po szczęście albo po szaleństwo w ciemność ze mną.
Missb., apropos Audrey Hepburn i filmów z nią to wyczaiłam, że w sobotę 3 lipca w TVP1 będzie "Sabrina".
_________________ Nie nacicha ta miłość, co nie zna rozłąki !
Usta moje i piersi spragnione są Łąki!
Tam mój obłęd i ostoja,
Gdzie ty szumisz, Łąko moja!
misia84, dzięki, akurat Sabrinę mam na dvd i już widziałam raz, a niedługo mam w planach obejrzeć drugi ; D. Polecam właściwie lubiącym klasyki i komedie romantyczne.
I tak właściwie to przeniosę te posty do Co leci w tv.
A jakby ktoś wiedział, że w telewizji będzie My Fair Lady, Funny Face, Kiedy Paryż wrze, Doczekać zmroku albo cokolwiek z Audrey Hepburn, to dajcie znać! xd.
_________________ ég er kominn aftur
inn í þig
það er svo gott að vera hér
en stoppa stutt við
Polecam właściwie lubiącym klasyki i komedie romantyczne.
Ja się właśnie zastanawiałam czy są dwa filmy pod tym samym tytułem Sabrina.
Ten, o którym Ty pisałaś Missb. jest starszym wydaniem tego z '95r. z H. Fordem i J. Ormond. Ten akurat nie raz oglądałam, ale być może obejrzę ten, który polecasz i zobaczę czy jest jakaś różnica, i który mi się lepiej podobał.
Tam mój obłęd i ostoja,
misia84, no ja ten z Fordem widziałam chyba tylko raz, gdy byłam młodsza, bo pamiętałam tytuł, ale wiedziałam, że nie grała tam Aud. Nie pamiętam, szczerze mówiąc, czy wersja bez niej mi się podobała, ale chyba nie bardzo, bo wydaje mi się, że mnie nudził raczej ; D. Ale wersja z Aud jest świetna, chociażby dlatego, że ona tam jest i wygląda przeuroczo, jak w większości swoich filmów ; 3. Także oglądaj, oglądaj ; d.
_________________ ég er kominn aftur
inn í þig
það er svo gott að vera hér
en stoppa stutt við
Też wolę starszą wersję, ale ten taki nawet wart obejrzenia jest i nie zaszkodzi. Chociaż rewelki nie ma.
Tam mój obłęd i ostoja,
No obejrzałam i jestem pod wrażeniem, bo bardzo podobał mi się ten film. Faktycznie Audrey była tam świetna. I się zastanawiam teraz czy ta wersja z nią nie jest tą lepszą.
BTW
Właśnie oglądając ten film przypomniałam sobie, że już kiedyś (znaczy w tym roku) oglądałam z nią film w tvp 2 do południa leciał, nazywał się Szarada.
Też świetne zagranie z jej strony.
Tam mój obłęd i ostoja,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum