Wysłany: 2010-07-08, 18:31 Obrazy z myśli
Niby taki dział, ale jak się okazuje już nie tylko osoby obdarzone paranormalnymi zdolnościami mogą przeczytać komuś w myślach.
Pamiętam scenę z House M.D. w której podłączyli pacjentkę do jakiegoś urządzenia i na ekranie pojawiły się strzępki obrazów z jej myśli. Pomyślałam - fajne, ale nie realne. Czy, aby na pewno?
Naukowcy z University of California odkryli metodę wizualizowania myśli w postaci obrazów, co prawda ma ona luki i nie działa w 100%, ale technologia i wiedza ludzka idzie na przód, więc za kilka lat może będziemy mieli styczność z profesjonalnymi skanerami myśli.
Ciekawostka : technologia została sprzedana takim firmom jak Unilever czy McDonalds do badania reakcji klientów na markę. A zostały również rozpoczęte prace nad systemami czytającymi myśli na odległość.
To dobrze, czy źle?
Nie boicie się scenariuszy czysto Orwellowskich?
Chcielibyście, żeby ktoś czytał wasze myśli?
...::: tyle seksu w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze :::...
...::: łączy serca, mąci w głowie, może nam zawrócił w głowie też oOoOo TEŻ! :::...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum